LOOK DEEPER INTO NATURE, AND YOU WILL UNDERSTAND EVERYTHING BETTER.

– Albert Einstein

Protocoale privind igienizarea și dezinfecția cu ajutorul Brio

1) Prezentare generală

 1. Brio este un dezinfectant care folosește pentru a dezinfecta suprafețele aceeași moleculă -HClO- pe care sistemul imunitar uman o folosește pentru a distruge agenții patogeni infecțioși. Această moleculă este generată printr-un proces la scară industrial, prin care se obține doar HClO pur și stabil.
 2. Brio poate oxida și halogena în mod selectiv componente din toate clasele de molecule biologice–proteine, carbohidrați, lipide. Prin aceste reacții rapide, Brio poate degrada întreaga gamă de agenți infecțioși care afectează specia umană, inclusiv virusul gripal (cum ar fi H1N1), coronavirusuri, bacterii rezistente la medicamente, ba chiar proteine infecțioase asupra cărora alte soluții dezinfectante nu au niciun efect.
 3. Brio este extrem de eficientă împotriva coronavirusului, distrugând acest virus în proporție de 99,999%, în zece minute sau chiar mai puțin.
 4. Brio este foarte sigur, fiind utilizat pentru tratarea infecțiilor oculare și bucale; în plus, nu pătează hainele.
 5. Brio este foarte stabil în timp, nefiind afectat de variațiile de temperatură într-un interval larg. Dacă este ținut în ambalajul original bine închis, își păstrează eficiența timp de trei ani. Dacă este expus la căldură sau frig, la temperaturi cuprinse între -80 °C și +80 °C, și apoi readus la temperatura camerei, își pierde din eficacitate într-o foarte mică măsura.

2) Definiții (Centrele SUA pentru controlul bolilor, 2019)

 1. Prin curățare se înțelege îndepărtarea murdăriei vizibile (de exemplu, materie organică și anorganică) de pe obiecte și suprafețe, prin operațiuni manuale sau mecanice, utilizându-se apă cu detergenți sau produse enzimatice. Este esențial să se efectueze o curățare minuțioasă înainte de dezinfectare și sterilizare, întrucât materia anorganică și organică rămasă pe suprafețele instrumentelor influențează eficacitatea acestor procese.
 2. Dezinfecția este procesul prin care se elimină o bună parte dintre sau chiar toate microorganismele patogene, cu excepția sporilor bacterieni, de pe obiecte. În domeniul sanitar, obiectele sunt dezinfectate, de regulă, folosind substanțe chimice lichide sau căldură umedă (pasteurizare). Fiecare dintre diverșii factori care afectează eficacitatea dezinfecției poate anula sau limita eficacitatea procesului.
 3. Sterilizarea este procesul care distruge sau elimină toate formele de viață microbiană și se efectuează în unitățile sanitare prin metode fizice sau chimice. Aburul sub presiune, căldura uscată, oxidul de etilenă, plasma gazoasă de peroxid de hidrogen și substanțele chimice lichide sunt principalii agenți de sterilizare utilizați în unitățile sanitare.
 4. Printre factorii care afectează atât eficacitatea dezinfecției, cât și a sterilizării se numără: curățarea prealabilă a obiectului; încărcătura de materie organică și anorganică existentă; tipul și gradul de contaminare microbiană; concentrația și timpul de expunere la soluția germicidă; natura fizică a obiectului (de ex. fisuri, balamale și cavități); prezența unor eventuale biofilme; temperatura și pH-ul procesului de dezinfecție și, în unele cazuri, umiditatea relativă a procesului de sterilizare (de exemplu, oxid de etilenă).
 5. Precizare: Brio asigură o dezinfecție la cel mai înalt nivel pentru toate categoriile de agenți infecțioși, însă nu este o soluție de curățare.

3) Principii generale privind curățarea

 1. Suprafețele trebuie să fie curățate înainte să poată fi dezinfectate. Suprafețele vor fi spălate cu apă și săpun, conform protocoalelor standard, toată material organic trebuind să fie îndepărtată înainte de aplicarea Brio.
 2. Studii anterioare referitoare la dezinfecție, efectuate cu mult timp înainte de apariția Brio, au arătat că, în condiții de testare identice, unui dezinfectant convențional i-a fost necesar un timp de acțiune de 30 de minute pentru a distruge 10 spori de B. subtilis, însă a reușit ca în trei ore să distrugă 100.000 de spori de B. subtilis. Virusurile și bacteriile se comportă în mod similar, așa încât este esențial ca suprafețele să fie curățate minuțios înainte de a fi dezinfectate.
 1. Pardoselile vor fi curățate la urmă, deoarece în timpul procesului de curățare a suprafețelor mai înalte, diverși contaminanți, inclusiv bacterii și virusuri atașate de particule, se depun pe pardoseală. Prin spălarea pardoselilor cu săpun și apă se reduce încărcătura patogenică cu aproximativ 80%, în vreme ce un dezinfectant adevărat cum este Brio utilizat după spălarea cu săpun și apă reduce încărcătura patogenică cu cel puțin 94%.
 2. Dezinfecția suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent s-a dovedit a fi extrem de importantă în reducerea infecțiilor dobândite în unitățile sanitare. Mânerele ușilor, șinele de la pat, cărucioarele, noptierele, robinetele și primii aproximativ trei metri de la marginea patului sunt extrem de contaminate cu agenți patogeni.

4) Utilizarea Brio

 1. Brio conține o moleculă dezinfectantă, HCIO, electrolizată într-o soluție, cu sau fără sare, concepută pentru a fi utilizată pentru spălare, ștergere, pulverizare, vaporizare sau dispersare sub formă de ceață.
 2. Brio este un produs sigur, nefiind necesar vreun echipament de protecție individuală pentru a utiliza Brio, însă, în mod normal, în unitățile sanitare se va purta echipament de protecție individual pentru protecție împotriva agenților patogeni pentru eradicarea cărora se folosește Brio. Eventualele riscuri și, implicit, necesitatea purtării unui echipament de protecție sunt așadar legate de acei patogeni, nu de Brio. Brio este o soluție salină normală destinată administrării IV, care conține câteva sute de părți per milion de dezinfectant, HCIO. Brio HCIO este înregistrat la US EPA [Agenția pentru protecția mediului din SUA], fiind certificat ca produs organic de către USDA [Ministerul Agriculturii al SUA].

Soluție de decontaminare cutanată pentru uz topic: Brio a fost utilizat de mii de pacienți pentru îngrijirea infecțiilor cutanate, plăgilor chirurgicale, arsurilor, leziunilor traumatice și îngrijiri cosmetice. Brio este un produs gata de utilizare, care poate fi aplicat în deplină siguranță pe piele și mucoase.

5) Metode de dispersie a soluției Brio

 • Decontaminarea suprafeței prin spălare sau pulverizare
  1. După ce suprafața a fost minuțios curățată (vezi punctul 3a mai sus), Brio poate fi aplicat ca dezinfectant focal, de regulă dintr-un recipient de pulverizare acolo unde un proces de dezinfecție la o scară mai mare poate fi inadecvat. Motivele pot include prezența echipamentelor electronice expuse, eșantioane de laborator deschise sau membri ai familiei neimplicați.
  2. Pulverizați produsul până când observați că suprafața contaminată este complet acoperită de picături fine de soluție. Lăsați să se usuce la aer. Nu umeziți excesiv. Nu este necesară clătirea
 • Decontaminarea zonei prin vaporizare sau dispersare sub formă de ceață
  1. Vaporizarea presupune aerosolizarea unei picături care are o dimensiune mai mare de 30 de microni și este ușor vizibilă. Dispersarea sub formă de ceață presupune aerosolizarea unei picături care are o dimensiune mai mică de 20 de microni. Oricare din aceste metode poate fi eficientă pentru a asigura dispersarea și penetrarea Brio în suprafețe înalte, încăperi complexe și spații mari, fără a fi necesară întârzierea ocupării încăperii după dispersarea produsului. Pentru a asigura penetrarea, este de preferat o dimensiune a picăturii adecvată pentru dispersarea sub formă de ceață.
  2. Scopul dezinfecției încăperii este acela de a utiliza o cantitate suficientă de Brio pentru a decontamina toate colțurile și suprafețele încăperii fără a utiliza mai mult Brio decât este necesar și fără a umezi încăperea în mod excesiv.
  3. În cele ce urmează vă vom prezenta trei dintre numeroasele echipamente de dispersare sub formă de ceață utilizate în prezent de către clienții Briotech: pistol, atomizor agricol și echipament de atomizare tip baghetă.

6) Ecuația de dispersie Brio (EDB)

EDB trebuie să fie calculată pentru o încăpere o singură dată, valoarea obținută devenind timpul BDE pentru încăperea respectivă; valoarea se va schimba doar dacă se modifică vreuna din variabilele de dispersie. Dispozitivul de dispersie utilizat trebuie să fie un echipament de dispersare sub formă de ceață, fix sau portabil, cu o dimensiune a picăturii mai mică de 20 de microni.

 1. Ecuația pentru timpul estimativ de dispersare sub formă de ceață a unui volum adecvat de Brio la o concentrație standard (185 ppm la 0,9% soluție salină) pentru o dezinfecție a încăperii are la bază următoarele considerente:
  1. Trebuie să asigure o dezinfecție eficientă: Concentrația minimă de soluție Brio necesară pentru eradicarea coronavirusului este de 30 ml la 4,24 metri cubi din volumul încăperii sau 70 ml de Brio la 10 metri cubi din volumul încăperii.
   1. Rezultă că este necesară o cantitate de minim 160 ml de Brio dispersată sub formă de ceață într-o încăpere standard de 22,5 m3.
  2. Flux de aer: echipamentele standard de dispersie sub formă de ceață asigură un flux de aer de aproximativ 128 de metri cubi pe minut.
  3. Lichid în fluxul de aer: echipamentele standard de dispersie sub formă de ceață atomizează aproximativ 200 ml de Brio pe minut în cei 128 de metri cubi de flux de aer.
  4. Prin urmare, un minut întreg de dispersare ar satisface cerințele minime privind dispersarea Brio într-un salon standard de spital (o cantitate de 200 ml dispersată, în condițiile în care este necesară o cantitate de 160 ml), iar Briotech recomandă ferm o marjă de siguranță de 100%; așadar, recomandarea este următoarea:
   1. Dispersare a soluției sub formă de ceață timp de 2 minute pentru o încăpere de 22,5 metri cubi, cu un
   2. Timp de acționare (după dispersia sub formă de ceață) de minim 10 minute pentru ca Brio să poată acționa asupra oricărui agent patogen. Un timp de acțiune mai mare, de până la 30 de minute, garantează într-o și mai mare măsură că toți agenții patogeni au fost eradicați
    1. Rețineți: dimensiunea încăperii (lungime, lățime, înălțime) este exprimată în metri cubi
     • Exemplu: o încăpere standard 3m x 3m x 2,5m = 22,5 m3

Într-o încăpere de 22,5 m3, soluția dispersată sub formă de ceață timp de două minute nu va „uda” pereții, ci va crea o ceață persistentă, vizibilă în toată încăperea.

ATENȚIE! Acestea sunt estimări care au la bază experiența noastră în ceea ce privește echipamentele de dispersare sub formă de ceață și încăperile și agenții patogeni, care pot să difere în multe privințe față de cele experimentate de alții. Vă sfătuim să colaborați îndeaproape cu specialiștii în boli infecțioase și cu fabricanții de echipamente pentru a vă asigura că procesul de aplicare a Brio garantează atingerea obiectivelor de dezinfecție. Briotech nu își asumă nicio răspundere în ceea ce privește eventualele diferențe între performanțele diferitelor echipamente de dispersare sub formă de ceață, fluxul instalațiilor de ventilație și aer condiționat, obstrucțiile fizice sau orice alte circumstanțe în afara controlului nostru. Testați-vă tehnicile și procesele în mod repetat pentru a vă asigura că respectați parametrii procesului de dezinfecție.

7) Recomandări pentru unitățile sanitare

 1. Sala de operații
  1. Dezinfecția suprafețelor cu Brio după curățare conform protocolului convențional.
  2. Dispersare sub formă de ceață conform EDB la sfârșitul zilei.
  3. Dezinfecția mâinilor cu Brio înainte și după fiecare contact cu pacientul.
 2. Salon de spital
  1. Pentru încăperile individuale, dispersare sub formă de ceață timp de 30 de secunde o dată la 24 de ore; se lasă să se usuce la aer.
   1. Nu este necesară purtarea de echipament de protecție individuală pentru expunerea la Brio (Brio este sigur), însă poate fi necesar un echipament de protecție din alte motive, dacă se consideră că zona este contaminată.
   2. Dezinfecția toaletelor prin pulverizare la fiecare 6 ore.
    • Rezultatele cercetărilor au demonstrat că toaletele, în special mânerele, sunt adesea mai contaminate decât aproape orice alt obiect dintr-o încăpere de spital. Întrucât acestea au o mulțime de curbe și există impedimente culturale care nu permit examinarea mai îndeaproape, este necesar un protocol mai complex. Recomandăm ca toaletele să fie dezinfectate cu Brio aplicat cu ajutorul unui pulverizator cu declanșare standard la fiecare șase ore și să se lase să se usuce la aer (vă reamintim, așa cum am precizat și la punctul 3A, că Brio este un produs de igienizare, nu de curățare. Presupunem că toaletele sunt curățate în mod regulat. Acesta este un regim care asigură menținerea la un nivel minim a încărcăturii de agenți patogeni pe obiectele care prezintă un risc ridicat).
   3. Umidificator de noptieră Brio – 10 minute o dată pe oră.
    • Umidificatoarele de noptieră trebuie să fie cu ultrasunete – să producă o ceață rece – nu abur.
    • Există zeci de modele ieftine, disponibile la vânzare cu amănuntul, care corespund criteriilor noastre. Mai jos găsiți un exemplu de aparat folosit de personalul Brio:
   4. Dezinfecția mâinilor cu Brio înainte și după fiecare contact cu pacientul
    • Dezinfecția mâinilor cu Brio se poate face cu ajutorul unui umidificator cu ultrasunete, de genul celui de mai sus,
  2. La schimbarea pacienților
   1. Dezinfecția suprafețelor folosind Brio conform protocolului instituțional.
   2. Dispersare sub formă de ceață conform Ecuației de Dispersie Brio (EDB) înainte de ocuparea încăperii și lăsat să se usuce la aer.
   3. Dezinfecția mâinilor cu Brio înainte și după fiecare contact cu pacientul
  3. Pentru saloanele deschise, dispersare sub formă de ceață conform EDB la fiecare 24 de ore și lăsat să se usuce la aer.
 3. Unitatea de terapie intensivă
  1. Pentru încăperile individuale, când sunt ocupate, dezinfectarea suprafețelor de două ori pe zi.
   1. Dezinfecția mâinilor cu Brio înainte și după fiecare contact cu pacientul.
  2. La schimbarea pacienților
   1. Dezinfecția suprafețelor folosind Brio conform protocolului instituțional de curățenie.
   2. Dispersare sub formă de ceață conform EDB înainte de ocupare și lăsat să se usuce la aer.
 4. Zona de așteptare
  1. Dezinfecția suprafețelor cu Brio, în funcție de cum este necesar.
  2. Dispersare sub formă de ceață conform EDB la fiecare șase (6) ore.
  3. Puneți la îndemână dezinfectant de mâini Brio sub formă de spray și încurajați utilizarea frecventă.
 5. Unitatea de primiri urgențe
  1. Dezinfecția suprafețelor după fiecare pacient, folosind Brio conform protocolului instituțional.
  2. Dispersare sub formă de ceață conform EDB la fiecare șase ore.
  3. Dezinfecția mâinilor cu Brio înainte și după fiecare contact cu pacientul.
 6. Clinică medicală
  1. Dezinfecția suprafețelor după fiecare pacient, folosind Brio conform protocolului instituțional.
  2. Dispersare sub formă de ceață conform EDB peste noapte.
  3. Dezinfecția mâinilor cu Brio înainte și după fiecare contact cu pacientul
 7. Farmacie
  1. Dispersare sub formă de ceață conform EDB peste noapte
  2. Dezinfecția mâinilor cu Brio înainte și după fiecare contact cu pacientul.
 8. Zonele de așteptare (carantină sau izolare în așteptarea evaluării)
  1. Dezinfecția suprafețelor cu Brio, în funcție de cum este necesar.
  2. Dispersare sub formă de ceață conform EDB peste noapte.
  3. Dezinfecția mâinilor cu Brio înainte și după fiecare contact cu pacientul.

8) Alte unități decât cele sanitare

Şcoli

 • Dezinfecția suprafețelor cu Brio, în funcție de cum este necesar.
 • Dispersare sub formă de ceață conform EDB în fiecare noapte în toate încăperile.
  1. Poate fi efectuată în timp ce sălile de clasă sunt ocupate – decizie locală, care nu este însă susținută de Briotech.
  2. Puneți la îndemână dezinfectant de mâini Brio și încurajați utilizarea.

Hoteluri sau clădiri de birouri (și alte spații închise și ocupate)

 • Dezinfecția suprafețelor cu Brio, în funcție de cum este necesar.
 • Dispersare sub formă de ceață conform EDB peste noapte.
 • Puneți la îndemâna clienților dezinfectant de mâini Brio și încurajați utilizarea.

Transport – presupunând că vehiculele și spațiile nu sunt ocupate.

 • Auto
  • Dezinfecția suprafețelor cu Brio după fiecare deplasare. – Aplicare pe toate suprafețele prin pulverizare sau dispersare sub formă de ceață.
 • Tren
  • Aplicare cu echipament portabil de dispersare sub formă de ceață pe fiecare scaun de la o distanță de un metru sau mai puțin, inclusiv în toalete și bufetele cu autoservire, o dată la patru ore dacă spațiile sunt ocupate.
  • Dispersare sub formă de ceață conform EDB în fiecare vagon peste noapte.
 • Autobuz – Aplicare cu echipament portabil de dispersare sub formă de ceață, pe fiecare scaun, de la o distanță de un metru sau mai puțin, atunci când se golește autobuzul.
 • Aeronavă
  1. Aplicare cu echipament portabil de dispersare sub formă de ceață, pe fiecare scaun, de la o distanță de un metru sau mai puțin, înainte de îmbarcarea pasagerilor.
  2. Se poate opta pentru dispersare sub formă de ceață în cabina ocupată la jumătatea zborului, însă Briotech nu recomandă o astfel de utilizare până la certificarea de către FDA a Statelor Unite.
   • Opțional, se poate folosi pentru pulverizare un recipient de un litru sau un echipament de dispersare sub formă de ceață tip rucsac pentru a vaporiza soluția și a igieniza zonele prioritare.
 • Vase de croazieră:
  1. Aplicare cu echipament portabil de dispersare sub formă de ceață, de la o distanță de un metru sau mai puțin, în fiecare cabină și în fiecare noapte.
  2. Dispersare sub formă de ceață conform EDB în toate spațiile de uz comun în fiecare noapte.

Transport maritim comercial

 1. Aplicare cu echipament portabil de dispersare sub formă de ceață, de la o distanță de un metru sau mai puțin, în fiecare cabină și în fiecare noapte.
 2. Aplicare cu echipament portabil de dispersare sub formă de ceață pe ușile și încuietorile containerului de două ori – la plecarea și sosirea în port.

Centru de deplasare

 1. Dispersare sub formă de ceață conform EDB la fiecare 6 ore.
  • Se înțelege că poate fi dificil să se evacueze spațiile.
  • Dacă expunerea umană este o preocupare, ar fi de dorit să se asigure o deplasare în jurul spațiului pentru curățarea temporară a fiecărei zone în timpul dispersării sub formă de ceață.
 2. Dezinfectați toaletele prin pulverizare la fiecare 6 ore, așa cum se recomandă la punctul 7.b.2 de mai sus.

Piețe

 1. Dezinfectați standurile prin vaporizare înainte de deschidere, la jumătatea zilei și după închidere.
 2. Dezinfectați periodic prin pulverizare toate suprafețele atinse frecvent pe tot parcursul zilei de lucru.
 3. Dezinfectați fiecare stand din piață prin dispersare sub formă de ceață timp de două minute la închidere.

Aeroporturi

 1. Dezinfectați prin dispersare sub formă de ceață fiecare bandă de securitate, pasarelă, zonă de așteptare, toaletă, spațiu de ridicare a bagajelor și ghișeu la fiecare 6 ore.
 2. Dezinfectați prin dispersare sub formă de ceață toate spațiile pentru operațiuni back-office, inclusiv birouri administrative, spații de gestionare a bagajelor, manipulare a alimentelor și zonele de mentenanță, la fiecare 8 ore.

Magazine de vânzare cu amănuntul

 • Clienți și angajați.
  1. O soluție a fost concepută pentru un call center din Filipine. Este vorba de un echipament de dispersare sub formă de ceață pe ambele părți ale ușii, plus dezinfectant Brio pe fiecare birou și o politică privind dezinfectarea cu Brio a tastaturilor, smartphone-urilor și căștilor zilnic la o oră fixă. Această soluție se pretează bine pentru un mediu de birou, însă este rezonabilă și pentru dezinfectarea oricărui spațiu ce presupune trecerea printr-o ușă.
  2. O altă variantă ar fi o cabină drăguță cu spațiu pentru o singură persoană, cu un scaun confortabil cu plasă și asigurarea unui timp de dezinfecție completă a suprafețelor. Folosiți o duză de 0,5 microni pentru dispersarea soluției sub formă de ceață. Dispersați timp de 30 de secunde, timpul total de așteptare în cabină trebuind să fie de două minute. Această variantă poate fi atractivă și din punct de vedere cosmetic, asigurând mai mult decât o simplă dezinfecție (pentru că într-adevăr le face pe ambele, iar o bună parte din clienții Brio sunt interesați de produsele cosmetice). Această variantă de dezinfecție conferă avantajul unui ten mai sănătos, conform feedback-ului și aprecierilor primite de la clienții Briotech, nu deteriorează îmbrăcămintea pe care o dezinfectează. Ceața formată este suficient de densă încât pe material se formează picături microscopice.
  3. O altă variantă folosită de personalul medical și științific de la Brio ca alegere personală, constă în utilizarea unui mic umidificator pentru dezinfecția oricăror suprafețe asupra cărora acționează ceața formată, inclusiv ochii, fosele nazale, gura, căile respiratorii și chiar plămânii la o inspirație profundă. Briotech nu susține și nu va susține o astfel de utilizare până când nu se va soluționa cererea de certificare FDA (depusă și în curs de soluționare) și nu se vor strânge date privind efectul Brio asupra arborelui pulmonar, precum și informații referitoare la eradicare, atât pentru orofaringe cât și pentru nazofaringe. Totuși, medicii și oameni de știință care lucrează la Briotech consideră că inhalarea Brio este sigură și beneficiile depășesc cu mult riscurile, alegând ei înșiși să folosească Brio dispersat sub formă de ceață cu ajutorul unui umidificator timp de două minute pe zi, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos:
  4. O a treia opțiune este cea pe care o folosim la sediul Briotech. Angajații de la unitatea de producție Briotech au la dispoziție o cabină, care este un fel de cort de decontaminare. Mulți dintre angajații noștri aleg să stea în cabina respectivă la sosirea la muncă pentru a se asigura că îmbrăcămintea și părul le sunt dezinfectate înainte de a intra în fabrică.
   • Folosim un cort de o singură persoană, plus un compresor de înaltă capacitate și instalația noastră de nebulizare sub formă de particule mici (sub-micron) Boucher. Cost total 550 USD (livrată conform condiției de livrare FOB).
   • O singură persoană stă timp de trei minute într-o ceață densă de Brio nediluat generată în primele 30 de secunde și apoi oprită.
   • Se folosește o cantitate de aproximativ 20 ml de Brio de persoană.
  5. În imaginea de mai jos se poate vedea cortul nostru, în care se află președintele Briotech, Rick Lockett, la sosirea la muncă.

Spații publice

Locurile publice sunt un caz special în care o moleculă așa de reactivă cum este Brio HCIO poate fi consumată rapid, neavând așadar nicio utilitate practică, cu excepția cazului în care tehnologia utilizării este concepută cu atenție, ținând cont de specificul locației.

Pentru alte specificuri, vă recomandăm să vă consultați cu Briotech. Mai jos vă prezentăm un exemplu de duș de decontaminare foarte simplu, conceput pentru utilizări multiple, inclusiv ca suport pentru persoanele fără adăpost din Olympia, Washington, a căror îmbrăcăminte ar putea fi contaminată cu SARS-CoV-2, coronavirusul care provoacă îmbolnăvirea de COVID-19. Dacă este necesară o analiză pentru o aplicație specifică, Briotech este dispusă să colaboreze cu echipa însărcinată cu conceperea unei soluții tehnologice eficiente și eficace. De exemplu, în imaginea de mai jos puteți vedea un duș de decontaminare conceput pentru a fi utilizat în Liberia, în timpul epidemiei de ebola din Africa de Vest din 2014. Acest duș de decontaminare a fost conceput pentru folosirea unei cantități de un litru de persoană per utilizare. Sunt disponibile specificațiile și schița detaliată.

O altă soluție concepută special pentru o anumită locație a fost o pasarelă pentru Mecca și Hajj. La debarcare, pelerinii treceau pe o pasarelă printr-o perdea răcoroasă de dezinfectant Brio dispersat sub formă de ceață la coborârea din aeronavă, trecând pe sub un semn cu neon afișând textul „Bine ați venit la Hajj”. Trecerea pe acea pasarelă se făcea încet (câteva curbe mici și o ieșire îngustă), astfel încât să se asigure o dezinfecție topică a pielii expuse timp de aproximativ 30 de secunde, tot acest proces fiind agreabil – ceața are miros de piscină curată. Echipa care a venit la noi pentru această oportunitate a considerat că un studiu al impactului ar demonstra o reducere considerabilă a ratei de îmbolnăvire ulterioare.

Există și alte exemple pe care le-am avut în vedere (cum ar fi, biserici mari, stadioane de fotbal și arene închise) și suntem deschiși și dispuși să le discutăm împreună cu dvs.